MENIU

Un nou focar de COVID-19 descoperit în China, la granița cu Myanmar. Autoritățile, în alertă

Coronavirus

Panică în China, după ce a fost descoperit un focar de COVID-19 într-un mic oraş de la graniţa cu Myanmarul, ţară instabilă din punct de vedere politic, unde epidemia de coronavirus face ravagii.

În urma unei campanii masive de screening în oraşul de frontieră Ruili, autorităţile sanitare au raportat, miercuri, 15 noi bolnavi locali, 12 dintre ei fiind din Myanmar.

La Ruili au fost înregistrate deja trei focare de COVID-19 de la începutul pandemiei, însă acestea au fost rapid izolate.

Myanmarul, confruntat cu o instabilitate politică accentuată după lovitura militară din 1 februarie, este una dintre ţările unde epidemia s-a accelerat cel mai mult în ultimele săptămâni.

Forţele de ordine din provincia Yunnan, aflată în sud-vestul Chinei, şi-au consolidat prezenţa lângă graniţă pentru a preveni orice intrare ilegală pe teritoriul său.

China, prima ţară care s-a confruntat cu infecția cu COVID-19 la sfârşitul anului 2019 - a eradicat aproape complet boala pe teritoriul său din primăvara lui 2020, iar viaţa a revenit în mare măsură la normal de atunci, relatează Agerpres.

Mai multe articole despre:
china focar covid china myanmar coronavirus