MENIU

Un nou cutremur în Italia. Zeci de clădiri și o închisoare au fost evacuate de urgență

Cutremur

Regiunea în care este situată caldera vulcanică Câmpiile Flegree, în apropiere de Napoli, a fost zguduită miercuri de un nou cutremur, cu magnitudinea 3,4, produs în cadrul "roiului" seismic care afectează zona începând de luni, transmite agenţia italiană de presă ANSA.

 

 

Cutremurul, care s-a produs la ora 08:28, la o adâncime de aproximativ patru kilometri, potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), a fost resimţit în mai multe cartiere din Napoli şi în unele aşezări din regiune.

Numeroşi localnici şi-au petrecut cea de-a doua noapte afară din cauza seriei de cutremure - dintre care unul cu magnitudinea 4,4, cel mai puternic produs în zonă în ultimii 40 de ani.

Cutremur de 4 grade pe scara Richter, în zona Vrancea

Până în prezent, 46 de familii au fost evacuate din locuinţele lor situate în 27 de clădiri, după ce au fost efectuate inspecţii la nivelul structurilor.

Cele 138 de deţinute din închisoarea pentru femei din Pozzuoli au fost, de asemenea, evacuate şi transferate temporar în alte penitenciare din Campania.

Cutremure în lanț, în Italia. Primul raport dat publicității de autorități după valul de seisme

Premierul Giorgia Meloni prezidează miercuri o reuniune interministerială pe această temă.

Zona Câmpiile Flegree, cunoscută şi sub numele de Phlegrean Fields, în limba engleză, este afectată în prezent de un fenomen bradiseismic, sau de înălţarea solului, iar activitatea seismică din zona vulcanică a generat temeri cu privire la riscul de daune provocate oamenilor şi proprietăţilor. 

Mai multe articole despre:
cutremur infp italia richter