MENIU

Un nou ATAC în oraşul sirian lovit cu arme chimice

Nou atac în Siria

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a indicat că avioane de război neidentificate au bombardat sâmbătă oraşul sirian rebel Khan Sheikhoun care a fost ţinta unui presupus atac chimic la începutul acestei săptămâni.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a indicat că avioane de război neidentificate au bombardat sâmbătă oraşul sirian rebel Khan Sheikhoun care a fost ţinta unui presupus atac chimic la începutul acestei săptămâni, relatează Agerpres.

Potrivit OSDO, cel puţin o femeie a fost ucisă şi un alt civil a fost rănit în raidul aerian care a vizat partea de est a oraşului Khan Sheikhoun, situat în provincia Idlib (nord-vest).

Bombardamentul survine la o zi după ce Statele Unite ale Americii (SUA) au lansat vineri zeci de rachete împotriva unei baze aeriene siriene din centrul ţării, de unde se presupune că ar fi fost întreprins marţi atacul chimic împotriva oraşului Khan Sheikhoun.

OSDO a afirmat că 87 de civili, inclusiv 31 de copii, au fost ucişi în atacul chimic de marţi, care a fost atribuit în mare măsură guvernului sirian. Damascul a respins însă orice responsabilitate a sa.

SUA investighează posibilul rol pe care l-a avut Rusia în atacul chimic din Siria

SUA investighează dacă Rusia a fost implicată în atacul chimic din Siria ce l-a determinat pe preşedintele american, Donald Trump, să lanseze direct un asalt militar împotriva Guvernului al-Assad, informează CNN.

Pentagonul caută dovezi că Guvernul rus cunoştea sau era complice în atacul chimic din provincia Idlib, în urma căruia au murit cel puţin 80 de persoane şi alte zeci au fost rănite, potrivit unui oficial american al departamentului Apărării.

SUA, pregătite să lanseze noi atacuri în Siria "dacă va fi necesar"

Statele Unite au avertizat că sunt pregătite să lanseze noi atacuri aeriene împotriva regimului sirian şi să impună noi sancţiuni economice, după ce au bombardat baza aeriană siriană de la al-Shayyrat, relatează AFP.

Mai multe articole despre:
atac Siria atentat Siria