MENIU

Nou nivel RIDICAT al poluării în Capitală. Cele mai ridicate grad de poluare înregistrat la stațiile de la Băneasa Nord, Expoziției și Iuliu Maniu

Cel mai scăzut nivel s-a înregistrat în zona Universitate, respectiv de 26 micrograme pe metru cub

Deși traficul s-a redus semnificativ în ultimele două săptămâni ca urmare a epidemiei cu noul coronavirus, care a dus la închiderea școlilor și a făcut ca mulți oameni să lucreze de acasă, un nou grad ridicat al poluării s-a înregistrat în această dimineață, la ora 8:00, la cele trei stații de măsurare a calității aerului de la Băneasa Nord, Expoziției și Iuliu Maniu, după cum arată cotele înregistrate pe aplicația aerlive.ro.

Astfel, potrivit sursei citate, la stația de la Băneasa Nord, concentrația de PM2,5 era de 73 micrograme pe metrul cub (Ug/M³), la cea de pe bulevardul Expoziției se înregistrau 84 Ug/M³, iar la cea de pe bulevardul Iuliu Maniu - 87 Ug/M³, cea mai ridicată din Capitală.

Și în celelalte zone poluarea este peste cotele prevăzute, PM2,5 înregistrând 53 micrograme pe mertul cub la stațiile de la Mihalache și Calea Moșilor și 33 Ug/M³ la Piața Romană.

Cel mai scăzut nivel s-a înregistrat în zona Universitate, respectiv de 26 micrograme pe metru cub.  

Cifrele înregistrate astăzi par să contrazică declarațiile de la începutul acestei săptămâni ale reprezentanților Ministerului Mediului, care susțineau că în ultima săptămână concentraţiile tuturor poluanţilor monitorizaţi în Bucureşti s-au situat mult sub valorile limită.

”Se reconfirmă ipoteza conform căreia principala sursă de poluare a aerului din aglomerarea Bucureşti este traficul rutier”, spuneau reprezentanții Ministerul Mediului.

Traficul rutier nu este totuși singura sursă de poluare din Capitală. Să nu uităm astfel de activitățile industriale intense, din cauza gropilor de gunoi și a arderilor neconforme, care au făcut chiar subiectul ultimului record negativ înregistrat în București în ceea ce privește gradul de poluare a aerului. Dovada o face și imaginea de mai jos, fotografie făcută ieri, de la Groapa de Gunoi Rudeni-Chiajna.