MENIU

Trump a cerut un tablou, dar i s-a oferit un vas de toaletă de aur

Muzeul Guggenheim din New York a refuzat o cerere din partea Președintelui SUA Donald Trump să împrumute o pictură de Van Gogh. Însă, în schimb, reprezentanții instituției de cultură i-au oferit lui Trump un vas de toaletă din aur.

Potrivit Washington Post, muzeul și-a cerut scuze pentru că nu a putut să-i ofere lui Donald Trump opera ”Peisaj cu zăpadă”, de Van Gogh, oferindu-i în schimb un w.c. de 18 karate.

La această ofertă, Casa Albă nu a oferit niciun Comentariu.

Sursa citată mai spune că directorul administrativ al muzeului, Nancy Spector, a răspuns Casei Albe în luna Septembrie a anului trecut, dar recent s-a aflat despre această situație.

”Îmi pare rău... să vă informez că nu putem să participăm la acest împrumut atât timp cât face parte Colecția Thannhauser a muzeului. Aceasta nu poate călători cu ocazia unor cazuri foarte rare”, a spus directorul administrativ al muzeului într-un email trimis Casei Albe.

Totuși, Nancy Spector a mai spus în email că la schimb oferă vasul de toaletă de aur, care este ”extrem de fragil”, dar disponibil pentru un împrumut pe termen lung.

”Vom transmite toate instrucțiunile pentru instalarea sa și îngrijirea sa”, a spus Spector.

Toaleta funcțională complet poartă numele ”America” și este o satiră la adresa averii excesive din SUA.

Totuși, este ceva obișnuit ca preșdinții americani să împrumute opere de artă cu care să-și decoreze birourile din Casa Albă.