MENIU

Un mozaic vechi de 2.400 de ani ascunde un mesaj uluitor. Arheologii au rămas fără cuvinte

<p>Mozaicul antic</p>
<p>Mozaicul antic</p>

Arheologii turci au descoperit în regiunea Hatay un mozaic antic grecesc care conţine un detaliu fascinant. Gravura conţine un schelet alături de o carafă de vin şi o pâine şi un mesaj incredibil ...

Mozaicul vechi de 2.400 de ani, descoperit în apropierea graniţei cu Siria, le transmite privitorilor un mesaj cât se poate de lumesc, plin de înţelepciune hedonistă: "Fii vesel, bucură-te de viaţă!".

Arheologii presupun că mozaicul provine din oraşul antic Antioch şi ar fi aparţinut unei familii înstărite. Savanţii au botezat opera de artă cu numele "scheletul nesăbuit (sau rebel)".

"Două lucruri erau importante pentru oamenii aparţinând clasei superioare din timpul perioadei romane pentru socializare: baia şi cina", a declarat arheologul Demet Kara, potrivit The Independent. Există un mozaic similar în Italia, însă acesta este mai complet.

Oraşul antic Antioch a fost construit în secolul al treilea î. Hr şi se crede că a fost primul loc în care urmaşii lui Iisus au fost numiţi creştini. Hatay este cunoscut pentru colecţia sa vastă de mozaicuri din perioada romană, scrie evz.ro.

Mai multe articole despre:
null