MENIU

Un miliardar chinez a dispărut fără urmă

Guo Guangchang

Miliardarul chinez Guo Guangchang, cu o avere estimată la aproape 5 miliarde dolari, este de negăsit de mai multe zile. Acțiunile firmelor pe care chinezul le controlează au fost suspendate temporar pe bursă.

Miliardarul Guo Guangchang, supranumit și "Warren Buffett al Chinei", este unul dinte cei mai cunoscuți oameni de afaceri de pe continentul asiatic.

Surse citate de publicația Caixin au spus că niciun cunoscut al miliardarului sau membru al familiei nu mai știe nimic de acesta de joi la prânz.

Acțiunile firmelor pe care Guo Guangchang le controlează au fost suspendate temporar pe burs din Hong Kong și cea de la Beijing.

Guo Guangchang deține imperiul financiar și imobiliar Fosun care recent a achiziționat cu 1 miliard de dolari un lanț de centre de tip spa, Club Med.

Fosun și fondatorul Guo au fost citați în luna august de un tribunal din China într-un caz de dare de mită, în care Wang Zongnan, președintele unei companii destat a fost condamnat la 18 ani de închisoare.

Potivit Sky News, dispariția magnatului chinez poate fi un semn puternic cu privire la planurile unei campanii anti-corupție în sectorul financiar demarate de guvernul de la Beijing.

Mai multe articole despre:
miliardari China