MENIU

Un medic din Prahova, acuzat de ucidere din culpă după ce o pacientă a murit, profesează în continuare. Detalii halucinante din anchetă

Medic anchetat pentru ucidere din culpă

Caz șocant, în Prahova. Un medic ginecolog, în cabinetul căruia o femeie a murit după ce a făcut o întrerupere de sarcină, poate profesa în continuare deși pe numele său a fost deschis un dosar pentru ucidere din culpă.

Medicul Virgil Burciu a fost acuzat de ucidere din culpă după decesul femeii de 45 de ani. 

Dosarul său, instrumentat inițial de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, ierarhic superior, dat fiind ”complexitatea cauzei”, conform unor surse judiciare.

Ancheta vizează cauza care a dus la decesul pacientei, dar și dacă întreruperea de sarcină a fost făcută în mod legal (sarcina nu trebuie să fi depășit a 14-a săptămână). Procurorii au cerut în acest sens o serie de expertize medico-legale, iar rezultatul acestora este încă așteptat la Ploiești.

Între timp, medicul ginecolog este liber, pe numele său nefiind impusă vreo măsură preventivă. 

Tragedia a avut loc în septembrie 2020, într-un cabinet particular situat la parterul unui bloc din Ploiești, unde profesează. După întreruperea de sarcină, pacienta a acuzat o stare de rău, iar medicul se pare că a lăsat-o pe pat să-și revină. În acest timp, medicul ar fi părăsit clinica pentru a-și conduce acasă asistenta, potrivit unor surse apropiate de anchetă. Când a revenit în cabinet, a găsit-o pe femeie în stop cardio-respirator și a cerut ajutorul Ambulanței. 

În ciuda manevrelor de resuscitare, pacienta a fost declarată decedată. Femeia era însoțită de soțul și fiica sa.

Când rudele s-au dus să îi ceară socoteală medicului, acesta a scos din buzunar un teanc de bani și a încercat să dea înapoi taxa plătită de femeie pentru intervenția chirurgicală, 500 de lei, potrivit unor surse. Întreaga scenă a fost filmată cu un telefon mobil, iar în cadru apar inclusiv un polițist și angajați ai Serviciului de Ambulanță.

În 2015, medicul Virgil Mircea Burciu a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru că le cerea bani pacientelor care voiau să facă avort. Atunci lucra la Spitalul din Vălenii de Munte, potrivit ziare.com

 

Mai multe articole despre:
medic prahova ucidere din culpa pacienta moarta