MENIU

Un medic anestezist din Brașov a stârnit reacții furibunde pe internet: "Bărbat adevărat ești atunci când știi cum să faci o femeie să tacă"

Foto: Facebook/Amin Zahra

Un medic anestezist din Brașov a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj care inițial se dorea a fi o glumă. Ținând cont de profesia sa, medicul a scris că  „Bărbat adevărat ești atunci când știi cum să faci o femeie să tacă”. Reacțiile la postare au fost, însă, contrare așteptărilor sale.

Amin Zahra, medic specialist în Terapie Intensivă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, și-a făcut cunoscută prezența în rândul publicului, mai ales în timpul pandemiei, atunci când a abordat frecvent subiectul luptei din spitale împotriva noului coronavirus și a susținut importanța vaccinării.

Amin Zahra, originar din Ierusalim, Israel, a obținut și cetățenia română. Ca medic, el are o urmărire semnificativă pe Facebook, cu peste 45.000 de fani. Recent, pe contul său, a postat o glumă care a provocat o serie de reacții, printre care s-au regăsit și unele misogine, ce au stârnit discuții aprinse.

„Bărbat adevărat ești atunci când știi cum să faci o femeie să tacă. #ANESTEZIE #SEDARE  #TACERE” a scris medicul pe Facebook.

Postarea a strâns 2.200 de aprecieri și a proape 110 comentarii. Deși probabil mesajul a fost conceput ca o glumă și intenția sa era să sugereze că anestezia este responsabilă de tăcerea pacientelor, postarea a generat o serie de interpretări și reacții contradictorii, unele dintre ele pur misogine.

"Bandă izolatoare, este la promoție!"
"La mine e 2 în 1 se trezește și odihnită", a răspuns medicul.
"Cu un pumn în gură".
"Nu știu ce să zic. Dacă tace femeia, înseamnă că nu simte nimic! Eu nu cred că e de bine!"
"Dacă bărbatul tace înseamnă că este gânditor, dar dacă femeia tace ... gânditorul are probleme!", a dat replica medicul.
"Bine de ştiut, d-le Doctor! Aşa un bărbat adevărat nu-mi doresc şi nici nu-mi trebuie!"
"Mi-ai rupt inima…", a răspuns Amin Zahra.
"Am găsit și asemănarea între stomatologi și anesteziști"
"Acu\"..depinde și de tipul de..."anestezie"."
"Câți bărbați nu și-ar dori să aibă competențe în anestezie?!!! Dar mna...ce să faci?"
"Dar și să te ferească cerul să te afli în preajma ei când începe să treacă anestezia și să prindă glas."
"Uite că am găsit și asemănarea între stomatologi și anesteziști. Putem face orice femeie să tacă."
"Adică îi dai peste gură…bravo boss."
"Doctore, să înțeleg că un bărbat adevărat le are cu anestezia? Frumos și puțin răutăcios. E de stand-up! Rad în hohote!" 

 

 

Mai multe articole despre:
medic medic anestezist misogin