MENIU

Un mare lanț de supermarketuri din România a fost vândut!

Supermarket

Fondul de investiţii Mid Europa Partners a anunţat astăzi că a cumpărat reţeaua de supermarketuri Profi pentru 533 de milioane de euro de la Enterprise Investors. Lanțul Profi are aproape 500 de magazine.

Este cea mai mare tranzacţie realizată în România de un fond de private equity şi cel mai mare acord din retailul autohton, spun reprezentanţii celor două fonduri de investiţii.

La jumătatea anului Profi avea datorii de 173 de milioane de euro. Enterprise Investors a achiziţionat reţeaua Profi cu circa 60 de magazine la finalul lui 2009 în schimbul sumei de 66 mil. euro.

La momentul preluării, fondul de investiţii anunţa intenţia de a dubla numărul de magazine în 3-4 ani. Investiţiile planificate în extindere erau estimate de ZF la 45-50 mil. euro. Astăzi, la circa şapte ani distanţă, numărul de magazine a crescut la aproape 500.

La momentul 2009, achiziţia Profi a reprezentat revenirea în retailul alimentar a fondului de investiţii Enterprise Investors după ce în 2007 vânduse reţeaua de 21 de magazine Artima către Carrefour.

Fondul de investiții Mid Europa Partners este şi proprietar al reţelei de clinici Regina Maria.

Mai multe articole despre:
supermarket Profi