MENIU

Un loc din România, în topul National Geographic cu cele mai frumoase destinaţii pentru anul 2015

Maramureșul, ținut de vis

National Geographic recomandă Maramureșul drept „Neînfricata lume veche” care trebuie neapărat să fie vizitată în anul 2015.

National Geographic a realizat recent un Top 20 al celor mai frumoase locuri de vizitat în 2015, în care este prezentată şi o destinaţie turistică din România, respectiv Maramureş, potrivit travel.nationalgeographic.com.

Regiunea Maramureşului este caracterizată de National Geographic Traveler drept „Neînfricata lume veche”, , potrivit B1.ro.

Precizând că este situat în nord-vestul României, cunoscuta revistă de călătorii insistă asupra faptului că viaţa în Maramureş continuă să fie trăită în funcţie de anotimpuri, vreme şi tradiţii.  În istoricul ţinut al Maramureşului continuă să fie practicate tradiţii milenare, uitate de mult timp în Europa.

Bisericile de lemn din Maramureş, înscrise în patrimoniul mondial UNESCO, spun „poveşti despre credinţă şi glorie, despre sfinţi şi păcătoşi, despre crimă şi pedeapsă”, care se desprind din picturile ce decorează pereţii de lemn ai acestor lăcaşuri de cult.

 
Mai multe articole despre:
Maramureş National Geographic