MENIU

Un lider PSD îl atacă dur pe Iohannis, după ce președintele a criticat legile justiției

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, l-a atacat pe președintele Iohannis, susținând că șeful de la Cotroceni „devine tot mai marionetă" a statului paralel. Atacul vine la scurt timp după discursul pe care șeful statului l-a avut în cadrul CSM, în care Iohannis a criticat modificările făcute de PSD la legile justiției.

Codrin Ștefănescu l-a atacat pe președintele Iohannis, susținând că șeful de la Cotroceni „devine tot mai marionetă" a statului paralel, întrucât nu face decât „să citească sau să recite un text invățat" și nu vorbește despre implicarea serviciilor secrete în justiție, respectiv despre dosarele făcute la ordin, în contextul în care „toate lucrurile astea sunt vizibile".

Reacția social-democratului vine după ce Iohannis a declarat la ședința CSM de astăzi. "Eu, presedintele Romaniei, reget că s-a ajuns în această situație în care legile justiției, care sunt foarte importante, se discută în proceduri neclare, ad-hoc, sub presiunea timpului, cu nerespectarea unor cutume în procedura parlamentară si în final aprobate în mare viteză", a spus vineri Iohannis.

„Nu există niciun fel de independentă (a justiției – n.r.) când vorbești de protocoale secrete, când vin oameni din sistem și spun despre lucruri odioase care s-au petrecut, când se vorbește de dosare făcute la ordin...când se vorbește de dosarele lui Portocală și se arată comunicarea lui secretă cu martori pe care i-a terorizat, și tu vii și spui de independența justitiei? Vii și spui în ședinta CSM-lui că totul merge bine și că PSD este rau? Nu, PSD este votat de marea majoritate a românilor și ne-am asumat că vom aduce democrația în țară și că drepturile și libertățile o sa fie respectate", a tunat și fulgerat social-democratul.

"Pentru dl. Iohannis totul ține de cancan și ceea ce îi dă statul paralel pe fișe să vorbescă în orice context, că e la CSM, că e la Cotroceni, oriunde, asta face. Pur și simplu, nu face decât să citească sau să recite un text invățat, un punctat pe care conducătorii lui i l-au dat. Se vede pe zi ce trece că dl.Iohannis devine tot mai marionetă și îi place rolul asta de marionetă", a mai spus liderul PSD.

Mai multe articole despre:
Codrin Ştefănescu Klaus Iohannis