MENIU

Un JUDEŢ întreg, lăsat trei zile FĂRĂ APĂ

Un JUDEŢ întreg, lăsat trei zile FĂRĂ APĂ

Municipiile Botoșani și Dorohoi, orașele Bucecea și Flămânzi și comunele limitrofe vor rămâne, timp de trei zile, fără apă, a anunțat, marți, furnizorul de apă din județul Botoșani, societatea comercială Nova Apaserv SA.

Potrivit unui comunicat al operatorului de apă, oprirea generală a sistemului de alimentare cu apă Bucecea—Dorohoi—Botoșani—Flămânzi va avea loc în perioada 21-23 noiembrie, în vederea efectuării lucrărilor planificate de revizie generală și reparații capitale necesare, care presupune scoaterea din funcțiune a unor conducte cu grad mare de uzură.

Aceeași sursă precizează că manevrele de oprire a apei se vor face vineri seară, începând cu ora 22.00, iar cele de repunere în funcțiune a sistemului vor începe în noaptea zilei de sâmbătă spre duminică. 'Lipsa apei va afecta localitățile alimentate din sistemul de alimentare Siret, respectiv municipiile Botoșani și Dorohoi, orașele Bucecea, Flămânzi, precum și comunele Bălușeni, Brăești, Broscăuți, Copălău, Cristești, Curtești, Leorda, Mihai Eminescu, Răchiți, Stăuceni, Unțeni, Văculești, Vlădeni', se arată în comunicat.

Conducerea Nova Apaserv face apel la populație și instituții publice să își constituie rezerve de apă pentru perioada de întrerupere a funcționării sistemului.