MENIU

UN GIGANT din Japonia va muta o parte de producţie în România

<p>Tulcea: Angajaţii unei fabrici, intoxicaţi cu insecticid</p>

Producătorul japonez de țigarete Japan Tobacco Inc. a anunțat marți că intenționează să închidă două uzine de producție din Europa, acțiune care ar putea conduce la eliminare a 1.100 de locuri de muncă, transmite Bloomberg.

JTI a precizat că uzinele sale de la Lisnafillan, Irlanda de Nord, și Wervik, Belgia, ar urma să fie închise în cadrul acestui plan iar producția va fi transferată altor uzine 'posibil cele din Polonia și România'.

'Această propunere de restructurare va permite JTI să-și optimizeze operațiunile, să-și întărească avantajul competitiv și să-și îndeplinească obiectivele financiare într-un mediu operațional dificil', a informat Japan Tobacco într-un comunicat.

Japan Tobacco, producătorul mărcilor de țigarete Winston și Camel, are peste 50.000 de salariați și 25 de uzine la nivel mondial iar în 2014 mizează pe o cifră de afaceri de 2.430 miliarde yeni (917,7 miliarde de euro).

JTI a demarat afacerile în România în 1993, drept RJ Reynolds, fiind una dintre primele companii multinaționale stabilite aici, cu o investiție de peste 100 de milioane de euro. Compania are în prezent peste 1.000 de angajați. Industria tutunului este al doilea mare contribuabil la bugetul de stat al Romaniei, după companiile din sectorul petrolier. În 2013, industria tutunului a virat la buget peste 2,6 miliarde euro, reprezentând accize, TVA, taxe și contribuții. AGERPRES

Mai multe articole despre:
Japonia JTI japan tobacco