MENIU

Un expert criminolog explică ce se ascunde în spatele cazului soţilor din Iaşi găsiţi morţi

Ipoteză șoc în cazul morților suspecte de la Iași: crimă urmată de sinucidere

Tragedie incredibilă, în seara de Crăciun, într-o familie considerată de elită din Iaşi. Directorul Bibliotecii Centrale Universitare şi soția sa au fost găsiţi morţi în propria locuinţă. Anchetatorii cred că este vorba despre o crimă urmată de o sinucidere. Expertul criminolog Dan Antonescu a explicat, la Realitatea TV, ce se ascunde în spatele acestui caz.

"Posibil ca această sărbătoare să fi amplificat starea de tensiune sau un conflict latent existent între cei doi. Orice altă sărbătoare care presupune zile libere, în general, este cumva la originea a multe dintre tragedii. Zilele acestea, a apărut şi un caz de sinucidere. În perioada aceasta, sinuciderele şi conflictele interfamiliale se amplifică, se înmulţesc pentru că sunt frustrări acumulate în timpul anului. În aceste perioade, în mod normal, starea de spirit e cu totul alta. Parcă face cumva să fie amplificate toate conflictele atenuate în timpul anului. E perioada când oamenii stau mai mult împreuna şi nu mai au un program care să îi ţină departe unul de altul. Şi de aici şi acest conflict care izbucneşte", spune Antonescu.

"Este posibil în cazul de faţă ocrimă urmată de sinucidere. Dar din ce ştiu se pare că un telefon a fost cel care a declanşat acest conflict. În opinia mea, cred că avem de-a face cu o criză de gelozie dusă la maxim şi, după ce a conştientizat ce a făcut, bărbatul şi-a luat şi el viaţa", mai spune expertul criminolog.

Ipoteză șoc în cazul morților suspecte de la Iași: crimă urmată de sinucidere

Mai multe articole despre:
Iaşi crimă criminolog Bogdan Maleog