MENIU

Un europarlamentar PSD sare la gâtul șefului ALDE european

Guy Verhofstadt vs Tariceanu

Un europarlamentar PSD sare la gâtul liderului eurodeputaţilor ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, pe care îl acuză că cere Guvernului României să intervină în actul de justiţie.

Guy Verhofstadt solicită României încălcarea statului de drept, acuză europarlamentarul PSD Gabriela Zoană.

Verhofstadt a trimis o scrisoare către preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, prin care, spune oficialul PSD, îi "cerea acestuia să facă presiuni asupra Guvernului României pentru ca Laura Codruţa Kovesi să poată participa la procesul de selecţie pentru funcţia de procuror-şef european".

"Este, practic, o tentativă de încălcare a statului de drept în România, din partea unui lider de grup europarlamentar care ne critică permanent ţara exact pentru acest motiv.

Ceea ce nu înţelege Verhofstadt şi alţii ca el este că România nu a intrat în Uniunea Europeană pentru a executa ordinele domniei sale, ci pentru a fi membru cu drepturi egale în această familie europeană", spune europarlamentarul PSD Gabriela Zoană.

Declaraţia domnului Verhofstadt pare mai degrabă o modalitate prin care se doreşte intimidarea actului de justiţie din România, este de părere Gabriela Zoană.

Guy Verhofstadt i-a cerut preşedintelui Parlamentului European să garanteze că Kovesi îşi poate susţine candidatura pentru postul de procuror-şef european: „Suntem consternaţi de atacurile autorităţilor române asupra acestui candidat"

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a trimis alături de europarlamentul Sophie in't Veld o scrisoare către Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, în care îi cer să apere procesul de selecţie a procurorului-şef european şi să garanteze participarea Laurei Codruţa Kovesi la susţinerea candidaturii sale.

Mai multe articole despre:
Guy Verhofstadt