MENIU

Un elev nevăzător nu mai are voie să fie asistat la ore de mama sa, în Prahova. Motivul e incredibil

Mama unui elev nevăzător Colegiului Naţional Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti acuză conducerea unității de învățământ că nu îi mai permite să asiste la ore alături de fiul său dintr-un motiv incredibil. Aceasta nu ar fi luat apărarea colegilor fiului său, care au întârziat la ora de informatică și au primit absențe.

Elevul, care este în clasa a X-a la profilul Filologie-Franceză, a fost însoțit la ore de mama sa încă din prima zi de liceu până în toamna anului trecut, mai exact 2 octombrie. Atunci, susține mama sa, colegii copilului său au întârziat la laboratorul de informatică şi au primit absenţe. ”Copiii s-au revoltat că nu le-am luat apărarea. Apoi, colegii s-au plâns doamnei diriginte de această situaţie, iar hotărârea dânsei a fost să nu mai particip la orele de curs, motivând că ceilalţi copii nu-şi pot trăi adolescenţa din cauza prezenţei mele... Am încercat cu legea în mână să obţin dreptul copilului meu”, a declarat Eugenia Barbu, mama elevului nevăzător, pentru corespondentul Medifax. Părintele susține că, după ce nu l-a mai asistat la ore, copilul său a început să nu mai țină pasul cu colegii săi. Acum poartă un reportofon care îl ajută să înregistreze lecţiile predate.

Reprezentanții colegiului susțin că părintele nu mai este lăsat să asiste pentru că intervenea în timpul cursurilor. „Dotat intelectual, un copil doritor de a se integra independent. Noi am constatat asta după un an de zile, cât mama sa l-a însoţit la ore. După un an, au existat reacţii din partea copiilor din clasă. Ceilalţi au reacţionat, la un moment dat, din dorinţa de a se dezvolta şi ei independent. Au spus că nu-şi mai doresc să participe mama copilului la ore pe motiv că dumneaei şi-a depăşit cumva atribuţiile în sala de clasă. Trebuia să aibă atitudinea unei umbre şi le făcea observaţii”, a declarat directorul Colegiului Naţional Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti, Rodica Popescu, pentru sursa citată.

Inspectoratul Şcolar Prahova încearcă să găsească o soluție pentru rezolvarea acestui caz special.

sursa

Mai multe articole despre:
elev Prahova Cuza Vodă elev nevăzător