MENIU

Un elev este bătut sistematic la școală, atât de colegi, cât și de profesori. Părinții sunt disperați, vinovații se spală pe mâini

Caz revoltător într-o școală din județul Prahova. Un elev de 13 ani este agresat atât de colegi și de profesori. Copilul a fost retras chiar de la anumite ore pentru a nu mai fi hărțuit. Părinții sunt disperați și își caută dreptatea în instanță, unde au depus o plângere penală împotriva dirigintei. 

Părinții copilului au mers până la conducerea ministerului educației, de unde așteaptă să trimită un control la școală.

Reporterii Realitatea Plus au încercat să obțină reacții de la ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, școala unde învață băiatul și poliția județeană, însă nu au primit răspuns până acum. 

Robert Gabriel are 12 ani și învață la școala din Vălenii de Munte unde este supus unei hărțuiri continue din partea profesorilor și a colegilor. Băiatul a încercat să ascundă traumele, dar într-o zi le-a povestit părinților ce a pățit, care au mers la școală să ceară dreptate. De atunci, cazul este ascuns între hârtii, chiar dacă cei de la Inspectoratul Școlar recunosc faptul că micuțul este traumatizat la școală.

„Am văzut și noi asta.Această dirigintă nu este potrivită pentru clasa respectivă, e o clasă în care clar, au intervenit, s-au creat niște conflicte, care nu au fost aplanate la timp și care s-au agravat,” a spus Lorelli Urlețeanu, Inspector general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

Bătut cu bocancii la școală

Copilul este hărțuit de mai mult de un an și jumătate acuză tatăl. Totul ar fi început din senin.

„A început din dec 2021, când Robert a venit acasă bătut cu bocancii, de un coleg care i-a spus „ia de aici prostule că miroase a nou”, de atunci am făcut primii pași la medicină legală, am făcut sesizare școlii. Diriginta clasei l-a dat exemplu și el a devenit agresor și a început să ii fabrice anumite dovezi” a povestit Mihai Palanițe, tatăl copilului.

Între timp, cazul s-a transformat într-un război de uzură între familie și școală. A fost depusă chiar și o plângere penală pe numele dirigintei de la clasa lui Robert. De asemenea, se așteaptă un control de la ministerul Educației pentru a se stabili dacă diriginta trebuie sau nu schimbată. 

Mai multe articole despre:
bullying elev scoala colegi profesori