MENIU

Un elev din Satu Mare și-a dat școala în judecată pe motiv că a montat camere video în sala de clasă

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Un elev din Satu Mare a dat în judecată liceul la care învață pe motiv că, în sala de clasă, a fost montată o cameră de supraveghere, care i-ar încălca dreptul la protecția datelor cu caracter personal. De cealaltă parte, conducerea colegiului spune că măsura a fost luată din cauza unor conflicte între elevi și dascăli, care s-ar fi lăsat cu apeluri la 112, dar și cu plângeri penale, scrie presa locală.

Elevul care consideră ilegală și abuzivă montarea camerei video în sala de curs este în clasa a XII-a C la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare. Ar fi primit nota 2 la purtare după o serie de conflicte pe care le-a avut cu mai mulți profesori. Sancțiunea a fost validată cu unanimitate de voturi în ședința Consiliului Profesoral din noiembrie 2022, iar situația a fost comunicată atât elevului, cât și familiei lui, scrie Presa SM.

Din cauza problemelor apărute în ultimele luni între unii elevi și profesorii lor, dascălii au fost cei care au cerut direcțiunii montarea de camere de supraveghere în clasele cu probleme.

„Există o atmosferă destul de tensionată, iar profesorii au ajuns să nu mai dorească să predea la clasă şi au fost nevoiţi să formuleze plângeri penale. Măsura a fost luată pentru a exista siguranţă atât pentru elevi, cât şi pentru profesori”, au declarat sursele pentru Portal SM.

Conform rapoartelor Consiliului clasei, prezentate de diriginte Consiliului Profesoral și obținute de jurnaliștii locali, ”în perioada acestui an școlar au fost constatate abateri grave de la regulamentele școlare, de la conduita de elev. În repetate cazuri, în cadrul Consiliilor Profesorale, colegii profesori își manifestau dezaprobarea și îngrijorarea faţă de escaladarea și agravarea situației disciplinare, cauzată de unii elevi pentru un caz de indisciplină analizat și dezbătut în cadrul ședinței Consiliului clasei a XII-a C”.

Potriviti presei locale, de-a lungul ultimelor luni au fost situații în care s-a impus chiar și prezența polițiștilor în sălile de clasă, pentru a aplana conflictele iscate între elevi și dascălii de la catedră.

Mai multe articole despre:
elev Satu Mare camere video