MENIU

Un director ROMATSA nu poate justifica peste 800.000 de lei. ANI a intrat pe fir - "Regele PĂCĂNELELOR" demis de Ponta, repus de Grindeanu secretar de stat la Transporturi

Foto arhivă Inquam

Dragoş-Virgil Titea, director în cadrul ROMATSA, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, nu poate justifica peste 800.000 de lei. Averea acestuia va fi luată la puricat.

Agenţia Naţională de Integritate a transmis, miercuri, că Dragoş-Virgil Titea, director în cadrul ROMATSA, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, nu poate justifica peste 800.000 de lei. Instituţia a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.

Fostul secretar de stat la Ministerul Transporturilor Titea Dragoş-Virgil, actual director la Direcţia Juridică şi Administrativ în cadrul R.A. ROMATSA, este vizat de o anchetă a Agenţiei Naţionale de Integritate.

”Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 824.898 Lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către TITEA DRAGOŞ-VIRGIL împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiilor publice de secretar de stat şi director”, a transmis, miercuri, ANI, într-un comunicat de presă.

Instituţia anunţă că a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de directorul din cadrul ROMATSA, împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice de secretar de stat.

"Regele PĂCĂNELELOR" demis de Ponta, repus de Grindeanu secretar de stat la Transporturi

Dragoș Virgil Titea a fost repus în funcție în 2017 de Sorin Grindeanu, premier la acea vreme. Titea a mai ocupat această funcție între 20 martie 2014 și 25 august 2015. La acea dată, fostul premier Victor Ponta l-a demis după ce Titea, în urma dezvăluirilor făcute de ZIUAnews potrivit cărora acesta a zburat la mare, pe data de 7 iulie 2015, împreună cu secretara sa Alexandra Florea și copiii săi cu un elicopter al Școlii Superioare de Aviație Civilă, instituție aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.

Dragos Titea a participat atunci la Constanța la un eveniment organizat de către Regia Autonomă "Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA". Imediat după ce a aterizat la Constanța, elicopeterul Școlii Superioare de Aviație Civilă s-a întors gol către București, drumul dus-intors fiind pe banii statului. Cel mai picant amănunt este că pe foaia de zbor, fiul și fiica sa au fost trecuți ca și copiloți.

Titea a ajuns pe postul de director juridic și administrativ de la Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian-ROMATSA unde încasa lunar peste 6.000 de euro, după ce a fost debarcat de la Ministerul Transporturilor de Victor Ponta.

Titea mai este numit și "Regele păcănelelor" întrucât a deținut a firmă care avea ca obiect e activitate jocurile de noroc şi pariurile.

Titea era patron de păcănele, director juridic, secretar de stat, dar nu se știe unde și când a făcut liceul.

Povestea imprumutului controversat

"E vorba de un imprumut luat de la o persoana fizica, intr-un moment cand nu aveam nicio legatura cu viata publica. De la un prieten de-al meu am luat imprumutul ca sa cumpar o casa. Nu am reusit sa cumpar casa si am returnat banii. Ulterior am facut si un credit. (...) Se poate vedea din documentele justificative depuse la ANI. Nelamurirea lor (a inspectorilor de integritate - n.r.) este de ce intre mine si persoana respectiva nu a fost facut un contract. Era vorba de o suma dinainte de a fi persoana publica.

Pentru a fi transparent, in momentul cand am devenit pers publica, am trecut in declaratia de avere (acea suma - n.r.). Din 2021, cand a fost prima si singura data ca am discutat cu ANI, nu s-a mai facut nimic. Au spus ca vor vorbi cu persoana respectiva, dar nu au chemat-o (...).

Eu am gasit casa. Documentele nu erau insa in regula. Aveau problema cu Legea 10 (privind regimul juridic al unor imobile  - n.r.) legata de retrocedare, asa ca nu am mai facut luat-o", a explicat Dragos Titea, la Realitatea PLUS.

El a aratat, de asemenea, ca in prezent nu detine functia de director general al ROMATSA, ci de director juridic si administrativ, mentionand, de asemenea, ca nu a fost numit de Sorin Grindeanu in acest post. "Am intrat prin concurs", a aratat acesta. 

"Il cunosc (pe Grindeanu - n.r.), am lucrat cu el cand el a fost premier si eu secretar de stat. In 2017 eram deja director ROMATSA si detin aceasta functie din 2013", a adugat el. 

Revenind la imprumutul cu pricina, Dragos Titea a mai spus: "Imprumutul l-am facut in ianuarie 2013, inainte sa detin functie publica si a fost restituit inainte sa am o functie de demnitate publica in statul roman: o parte in 2013, o parte in 2014. Tot ce va spun eu apare in declaratiile mele de avere. Eu nu am nimic de ascuns. Am stat la dospozitia ANI de cate ori m-au chemat cu toate documentele justificative".

Intrebat daca exista vreo legatura intre el si Pacanelele de la Otopeni - informatie primita de jurnalistul Sorin rosca Stanescu de la Sindicat cum ca el se afla in spate - directorul ROMATSA a infirmat aceasta informatie. 

"Nu e nicio legatura intre mine si Pacanelele de la Otopeni. Cu 20 de ani in urma am detinut o firma care se ocupa cu jocurile de noroc. Firma s-a inchis atunci. Nu am nicio legatura cu jocurile de noroc din aeroport", a spus Titea.

 

Mai multe articole despre:
titea director romatsa secretar stat ani bani