MENIU

Un deces la 13 zile provocat de SELFIE! Câți oameni au murit în întreaga lume - ȚARA cu cele mai multe accidente fatale

Un deces la 13 zile, provocat de SELFIE! Câți oameni au murit în întreaga lume Foto: Pixabay.com

Cercetătorii spanioli avertizează că a crescut din nou numărul celor care își pierd viața din dorința de a face un selfie unic. După o pauză impusă de izolarea din pandemie, în primele 7 luni din acest an s-au produs 31 de accidente mortale din cauza selfie-urilor.

Cel puţin 379 de persoane au murit în întreaga lume din cauza selfie-urilor în perioada ianuarie 2008 - iulie 2021, reprezentând în medie un deces la 13 zile, potrivit unui studiu la care a participat şi Universitatea Miguel Hernández (UMH) din Elche (estul Spaniei), relatează EFE.

Pentru realizarea acestui studiu a fost folosit un instrument de inteligenţă artificială şi biostatistică, ce a permis urmărirea tuturor informaţiilor publicate despre astfel de incidente în limbile engleză, spaniolă, franceză, germană, portugheză şi italiană.

José Manuel Ramos, profesor de medicină clinică la UMH şi conducător al studiului, notează că, dintre cele 379 de decese din 2008 până în prezent, 141 erau turişti, iar ceilalţi 238 erau cetăţeni ai populaţiei locale.

În ceea ce priveşte distribuţia pe ţări, se remarcă India, cu 100 decese, SUA, cu 39, şi Rusia, cu 33, în timp ce Spania ocupă locul opt cu 15 decese.

Prima cauză a acestor decese sunt accidentele prin cădere, în 216 dintre cazuri, urmate de accidentările legate de mijloacele de transport (123), înec (66), arme de foc şi electrocutări (cu 24 fiecare), precum şi răni fatale după fotografierea cu animale sălbatice (17).

Accidentele mortale au fost mai frecvente la tinerii cu vârsta de până la 19 ani (41%) şi la cei de peste 20 de ani (37%).

Vârsta medie a celor decedaţi este de 24,4 ani, în timp ce procentul de bărbaţi versus femei este de trei la doi.