MENIU

Un cunoscut membru al clanului interlop Tănase, condamnat la 15 ani de închisoare

Un cunoscut membru al clanului interlop Tănase, condamnat la 15 ani de închisoare

Un cunoscut membru al clanului interlop ieşean Tănase, Valter Păşniceanu, a fost condamnat de Tribunalul Iaşi la 15 ani de închisoare pentru trafic de persoane, în acelaşi dosar mai fiind condamnate încă cinci persoane, sentinţa nefiind însă definitivă.

Judecătorii Tribunalului Iaşi au dispus, marţi, pedeapse cuprinse între nouă şi 15 ani de închisoare pentru mai mulţi membri sau apropiaţi ai clanului interlop Tănase, din Iaşi, într-un dosar în care au fost găsiţi vinovaţi de trafic de minori, trafic de persoane şi de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Astfel, Valter Păşniceanu, fratele lui Cosmos Tănase, liderul clanului, are de ispăşit 15 ani de închisoare, Cătălin Dracea, membru al clanului Corduneanu, a primit 12 ani de închisoare, Eugend Trufanda, 11 ani de închisoare, Decebal Băncuţă are de ispăşit zece ani de închisoare, în timp ce Robert Amarişcă şi Claudia Neagu au primit câte nouă ani de închisoare.

"Contopeşte pedepsele stabilitate prin prezenta sentinţă, inculpatul Păşniceanu (fost Tănase) Valter urmând să execute pedeapsa principală cea mai grea, de 12 ani închisoare, la care se adaugă un spor de trei ani închisoare, inculpatul urmând să execute pedeapsa principală de 15 ani închisoare. [...] În baza dispoziţiei articolului 88 Cod penal din 1969, dispune deducerea din pedeapsa aplicată a perioadei reţinerii şi arestării prevenitve, respectiv, de la data de 15.03.2006 la 11.06.2006“, se precizează în minută.