MENIU

Un copil de un an şi jumătate a murit după ce a căzut într-un puţ petrolier părăsit, în Dâmboviţa

O nouă tragedie din cauza sondelor de petrol neasigurate. Un copil de numai un an și jumătate a căzut într-un puț petrolier din apropierea casei și a murit la spital. Bunica îl lăsase nesupravegheat.

Copilul de un an și 7 luni din localitatea dâmbovițeană Cobia a murit după ce a căzut într-un bazin cu petrol, neasigurat. Minorul era nesupravegheat de câteva minute de bunica lui, iar părinții băiețelului au aflat despre tragedie în Anglia, unde sunt plecați la lucru, scrie ştiri.tvr.ro.

Bunica îl avea în grijă pe Ianis. Ea spune că a intrat în casă pentru a bea apă. Când a ieșit din nou în curte, nu și-a mai găsit nepotul, care se deplasase pe dealul din apropiere, unde a căzut în bazinul cu petrol. Ea a fost cea care a sunat la 112 iar un echipaj de la Ambulanță a venit la fața locului. Băiețelul a fost transportat la Spitalul Județean din Târgoviște, dar medicii nu l-au mai putut salva.

Reprezentanții companiei petroliere recunosc că zona nu era asigurată, însă ei dau vina pe hoții care fură, în mod repetat, grilajele și gardurile de protecție ale sondelor. Polițiștii au început o anchetă în acest caz, pentru a stabili vinovații.

Cazul seamănă cu o altă tragedie, întâmplată în februarie 2014, în localitatea prahoveană Ariceștii-Rahtivani, tot la un perimetru OMV - Petrom neîmprejmuit și nesemnalizat corespunzător, unde a decedat un băiat de 9 ani. Minorul a fost dat dispărut după ce nu a mai revenit acasă iar, ulterior, a fost găsit fără suflare lângă o sondă. Procurorii de pe lângă ÎCCJ au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a OMV - Petrom sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă iar părinții copilului au cerut un miliard de euro despăgubiri.

Mai multe articole despre:
0 tragedie copil Dâmboviţa puţ petrolier