MENIU

Un copil de cinci ani a reuşit să spargă un cont de Xbox One

Un copil de cinci ani a reuşit să spargă un cont de Xbox One

Din câteva tentative şi o grămadă de noroc, un copil de doar cinci ani a reuşit să spargă contul de Xbox One al tătălui său din cauza unei vulnerabilităţi - scrie playtech.ro.

De multe ori auzim afirmaţia, că nimic nu se compară cu imaginaţia unui copil. Un eveniment desfăşurat zilele trecute confirmă foarte bine această asociere de cuvinte.

La frageda vârstă de doar 5 ani, din încercarea de a se autentifica pe contul de Xbox One al tătălui său, pentru a se juca, copilul a descoperit o vulnerabilitate majoră a consolei. Fără şă ştie parola corectă, Kristoffer Von Hassel a putut efectiv să treacă de sistemul de . A fost suficient să introducă o parolă aleatorie greşită o dată, doar ca a doua oară, să completeze câmpul de text dedicat parolei cu spaţii. Instant, a putut să se autentifice şi să acceseze nestingherit contul de Xbox One al tatălui. Intervievat la scurt timp după eveniment, reacţia tânărului la descoperirea pe care o făcuse a fost cât se poate de exclamativă ,,Yea!”.

Interesant este că, pentru un timp, Kristoffer se panicase, de frică să nu afle tatăl său că i-a spart parola. Pe lângă faptul că, fără tatăl său de faţă, nu avea voie să se joace. De partea cealaltă a baricadei, la auzul veştii, oficialii Microsoft s-au grăbit să-l răsplătească pe micul hacker. Ca răsplată pentru descoperirea sa, a primit patru jocuri, 50 de dolari şi un an de Xbox Live Gold gratuit. În plus, fără nici un fel glumă, drăguţul din imaginea de mai sus a fost creditat de gigantul din Redmond cu tilul de cercetător pe probleme de securitate la Microsoft. La această oră, este cel ma tânăr individ de pe respectiva lista de cercetători.