MENIU

Un copil de 3 ani, internat în Secția de Arși a spitalului "Grigore Alexandrescu", doarme pe podeaua salonului din cauza căldurii insuportabile

Sursa foto: Libertatea

Scene revoltătoare au fost surprinse pe Secția de Arși a Spitalului Grigore Alexandrescu, din Capitală. Un băiețel de doar 3 ani doarme pe podeaua salonului unde era internat, din cauza căldurii de nesuportat. 

Imaginile au fost suprinse, culmea, chiar de către un angajat al unității medicale. Micuțul a suferit o intervenție chirurgicală la mână și, din fericire, acum este bine, acasă.

„Uneori, când intram în salon, la băiat, îl găseam dormind pe jos. Din cauza căldurii insuportabile din cameră, copilul pleca din pat și se ducea instinctiv și se culca pe podeaua rece. 

Cred că se ajunge și la temperaturi de 30 de grade, deoarece nici ferestrele nu sunt dotate cu storuri sau draperii. Aer condiționat este doar pe hol. Dar dacă deschizi ușa salonului pentru a-l răcori, riști să iasă pacientul minor afară, că pe copii îi ții mai greu.

În mod normal, pacienții care au plăgi deschise ar trebui să stea în saloane dotate cu sistem de climatizare care nu doar ventilează și răcoresc aerul, dar îl și sterilizează”, a descris situația un cadru medical. 

În saloanele secției de chirurgie plastică nu există aer condiționat, iar un un astfel de sistem performant nu se poate monta, susține managerul spitalului, deoarece clădirea este veche.