MENIU

Un constănțean a venit la secția de votare, deși se afla în izolare la domiciliu

Un bărbat din Constanța s-a prezentat la secția de votare nr. 216, unde și-a exercitat dreptul de vot, menționând totodată că se află în izolare la domiciliu. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.000 de lei.

Potrivit poliției constănțene, duminică, în jurul orei 16.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au fost sesizați despre faptul că un bărbat s-a prezentat la secția de votare nr. 216, unde și-a exercitat dreptul de vot, menționând totodată că se află în izolare la domiciliu.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Totodată, a fost informat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Constanța, în vederea dispunerii măsurilor de competență.

IPJ Constanța a precizat că, de la începerea procesului de votare, au fost înregistrate 16 sesizări cu privire la contravenții sau infracțiuni electorale. În urmă verificărilor făcute până la această ora, opt sesizări nu s-au confirmat, iar două sunt în curs de verificare.

De asemenea, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, una în valoare de 4.500 de lei, două în valoare de 1.000 de lei fiecare și un avertisment. Totodată, au fost sesizate două fapte de natură penală.