MENIU

Un clujean a reușit să îi demoleze casa unui vecin construită ilegal

Un clujean a reușit să îi demoleze casa unui vecin construită ilegal și care îi umbrea curtea.

Samir Bonţidean își acuză vecinul că și-a construit casa fără autorizaţie de construire şi cu încălcarea gravă a normelor de urbanism.

Tot scandalul a pornit în anul 2006, când Primăria Cluj-Napoca i-a dat lui Zsigmond Andraș o autorizație de a construi o casă. Clujeanul a cumpărat un teren de 500 de mp, pentru care a plătit suma de 60.000 de euro.

În autorizația de construire scria că Zsigmond ar fi trebuit să construiască un imobil compus din două case cuplate, cu o suprafață de aproximativ 400 de mp., cu o înălțime de zece metri și la o distanță de gardul vecinului de trei metri, familia Bonțidean. ”A construit o casă pe aproape tot terenul lui, lipită de casa noastră. Ne-a luat lumina soarelui şi în plus a construit foarte multe ferestre pe noi. Pentru că nu a vrut în niciun fel să se conformeze sentinței irevocabile prin care era obligat să își demoleza casa, acum o demolez eu”, povesteşte Samir Bonţidean, scrie stiridecluj.ro.

Instanța de judecată a cerut o expertiză pentru a se trece la demolarea casei. Concluziile au fost că Zsigmond și-a construit casa la 1.7 metri de proprietatea lui Samir Bonţidean. Zsigmond a refuzat să aplice decizia instanței, astfel că Samir Bonțidean a cerut Curții de Apel să dispună un ordin prin care să demoleze el casa. "Am fost cu treabă bună la el. I-am propus soluţii, să îşi demoleze singur un etaj ca să ajungă soarele şi în curtea mea, dar nu a vrut. Atunci am solicitat emiterea unei autorizaţii de demolare şi am angajat o firmă care să se ocupe de treabă. Toate cheltuielile de demolare le va plăti domnul Zsigmond altfel va pierde terenul", a mai spus Samir Bonţidean.