MENIU

Un celebru restaurant din România a fost închis! ANPC, măsuri dure: localul nu avea autorizație pentru servicii de catering

Un celebru restaurant din România a fost închis! ANPC, măsuri dure: localul nu avea autorizație pentru servicii de catering

Inspectorii de la Protecția Consumatorului Timiș au închis temporar celebrul restaurant Geneasa Dumbrăvița (județul Timiș).

„Abateri constatate: Practici comerciale incorecte, produse alimentare cu data durabilității minimale depașită, cu modificari organoleptice,

produse alimentare lipsite în totalitate de elemente de caracterizare-identificare necesare stabilirii conformității acestora, aragaz, tigăi, oale neigienizate corespunzător, cu depuneri consistente de grăsime arsă, înnegrite, gresie și faianța neigienizate, murdare, vitrine frigorifice și congelatoare neigienizate, cu resturi de alimente și rugina, răcitor pentru băuturi răcoritoare utilizat la depozitarea alimentelor -tocătoare arse, neigienizate, cuțite cu manere de plastic și nituri cu depuneri, ouă cu urme biologice(excremente).

Atat în zona blocului alimentar cat și la bar nu există coșuri de gunoi acoperite, iar pentru spălarea veselei se utilizeaza detergent pentru vase – pasta pentru uz casnic(nu pt uz comercial).

Lista meniu fara alergeni, valori nutriționale, aditivi, gramaje, lipsa autorizatie pentru serviciile de tip restaurant și bar.

Operatorul economic nu este autorizat pentru restaurant si nici pentru catering astfel cum mentioneaza pe totemul exterior si in interiorul unitatii ca ar oferi servicii de restaurant si catering“, au transmis reprezentanții OPC Timiș.

Sancțiunile împotriva restaurantului Geneasa Dumbrăvița

„Sancțiuni dispuse:

-3 amenzi contravenționale în cuantum total de 7000 lei și 1 avertisment

Au fost dispuse următoarele măsuri complementare:

-oprirea temporară a prestării serviciilor până la remediere pentru restaurant/bar

-oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme (circa 130 kg)

-propunere emitere decizie încetare practici comerciale incorecte.

Aceste controale vor continua zilnic la nivelul întregii regiuni. Măsurile sunt și vor fi ferme”, a declarat Alin Gubandru, comisar șef Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Vest.

Mai multe articole despre:
restaurant inchis anpc