MENIU

Un castel din Apuseni abandonat de autorități, cumpărat de un lanț hotelier internațional. Ce sumă a plătit

Foto: captură YouTube

Un castel abandonat din Munții Apuseni a fost cumpărat de un cunoscut lanț hotelier internațional, pentru doar 260.000 de euro. Castelul de la Zlatna a fost ridicat în urmă cu 80 de ani de fostul prim-ministru al României Ion Grigurtu și între zidurile lui a filmat Sergiu Nicolaescu filmul „Noi, cei din linia întâi”. De 15 ani, edificiul a fost lăsat în paragină de autoritățile locale. 

Construcția a fost folosită de-a lungul timpului pe post de școală și tabără pentru copii, pentru ca mai apoi, în anii '80, să fie oferit unei unități militare.

Lungmetrajul "Noi, cei din linia întâi", regizat de Sergiu Nicolaescu a fost filmat în mare parte aici. Clădirea a fost distrusă parțial în timpul filmărilor, în secvențele în care se trăgeau focuri de tun.

Castelul din Zlatna a fost scos la vânzare pentru prima dată în urmă cu aproape zece ani, pentru 550.000 de euro. În 2019, a fost însă preluat de casa de licitaţii, care abia acum a reușit să-l vândă. Cumpărătorul este Hilton Romania. A dat 260.000 de euro pe castel și ar urma să îl transforme într-un hotel de lux.