MENIU

Un bătrân depistat cu SARS-CoV-2, lăsat să stea în azil încă 5 zile. Institutul „Matei Balș” a uitat să anunțe că este infectat

Caz halucinant în Sectorul 1 al Capitalei! Institutul „Matei Balș”... a uitat timp de cinci zile să anunțe conducerea unui cămin de bătrâni că unul dintre cei cazați acolo are testul pozitiv la noul coronavirus, a anunțat luni Realitatea PLUS.

 

Un rezident cu COVID-19 a stat cinci zile în căminul-focar din Sectorul 1 fără ca reprezentanții Institutului „Matei Balș" să informeze conducerea Centrului de bătrâni că acesta a fost depistat pozitiv.

În această perioadă, persoana infectată a interacționat cu alți rezidenți din cămin și cu personalul.

Situația a fost descoperită în urmă cu o săptămână după ce bătrânul a fost trimis la spital în cursul zilei de sâmbătă, 25 iulie, deoarece nu se simțea bine. Rezultatele testului veniseră din 19 iulie.

La centrul din Sectorul 1 au murit deja trei oameni în vârstă care au fost infectați, iar alți 30 au fost confirmați cu SARS-CoV-2.

Iuliana Căpraru, directoarea căminului de bătrâni din Sectorul 1, a declarat că rezidentul confirmat cu COVID-19 a intrat în contact cu colegii din camerele alăturate, în jur de 10 persoane, iar prin intermediul infirmierelor, practic, cu tot căminul.