MENIU

Protest pe clădirea Consiliului Naţional al Magistraturii: "Dreptate pentru Rarinca!" UPDATE

Un bărbat s-a urcat marți la prânz pe clădirea Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a protesta față de o serie de acțiuni din justiție pe care le consideră nedrepte. UPDATE ora 15. Protestatarul a fost convins să coboare de pe clădire.

UPDATE ora 15. Protestatarul a fost convins să coboare de pe clădirea Consiliului Naţional al Magistraturii.

Jandarmii au încercat să-l determine pe bărbat să renunțe la protest, dar, deocamdată, încercările nu au avut niciun rezultat.

Bărbatul, care este un protestatar cunoscut, flutură un drapel și solicită demisia procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, și a șefei ÎCCJ, Livia Stanciu. Inițial el a fost însoțit de alte persoane care au cerut ''dreptate pentru Mariana Rarinca".

La fața locului a sosit și un echipaj de pompieri.

În 21 mai, Mariana Rarinca, femeia acuzată de DNA că a șantajat-o pe șefa Instanței Supreme, Livia Stanciu, a fost achitată de judecătorii de la Curtea de Apel București, decizia fiind definitivă.

Curtea de Apel a admis apelul femeii, după ce aceasta fusese condamnată în decembrie 2014 de Tribunalul București la trei ani închisoare cu suspendare.

Mariana Rarinca a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pe 1 iulie 2014, ea fiind acuzată că a șantajat-o pe Livia Stanciu, președintele ÎCCJ.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că, în perioada august/septembrie 2013 — 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenințat-o pe Livia Stanciu cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromițătoare pentru aceasta și pentru soțul acesteia.

Potrivit DNA, în schimbul nedivulgării către presă a acestor informații, presupus compromițătoare, Mariana Rarinca i-a pretins șefei ÎCCJ suma de 20.000 de euro.

"Amenințările cu divulgarea către presă a unor informații presupus compromițătoare la adresa persoanei vătămate, respectiv cererea de a-i da 20.000 de euro drept compensație pentru 'datorii' plătite de inculpată în numele soțului persoanei vătămate, au fost transmise unei rude de-a acesteia. În perioada aprilie 2014 — 3 iunie 2014, persoana vătămată a primit amenințări prin intermediul unei convorbiri telefonice și prin mesaje tip SMS.

Inculpata a amenințat-o pe persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post important de televiziune) a unor date compromițătoare despre persoana vătămată și familia acesteia", arăta DNA la 1 iulie.

Procurorii mai susțineau că faptele pe care femeia intenționa să le divulge cu privire la Livia Stanciu și la membrii familiei acesteia sunt imaginare, întrucât nici șefa ÎCCJ, nici soțul acesteia nu au avut și nu au vreo datorie față de Mariana Rarinca