MENIU

Un bărbat din Germania a murit după ce s-a reinfectat cu Covid-19. Este al treilea caz din lume, după Olanda și Israel

Un bărbat din Germania a murit după ce s-a reinfectat cu Covid-19. Este al treilea caz din lume, după Olanda și Israel

Un bărbat care s-a infectat a doua oară cu COVID-19 a murit în sudul Germaniei, au anunţat oficialii locali. Acesta este primul caz din ţară în care o persoană a decedat în urma reinfectării cu noul coronavirus, relatează dpa, citată de Agerpres.

Potrivit autorităților sanitare, bărbatul de 73 de ani, care locuia în landul sud-vestic Baden-Wuerrtemberg, a fost prima dată infectat cu virusul SARS-CoV-2 în aprilie, au precizat autorităţile sanitare.

El s-a reinfectat cu COVID-19 în luna decembrie a anului trecut şi a fost testat pozitiv la începutul lunii ianuarie. Bărbatul a murit de pneumonia provocată de COVID-19 şi după cedarea mai multor organe cauzată de septicemie.

"Nu există niciun indiciu că ar fi avut una dintre noile variante de coronavirus", a declarat Stefan Brockmann,  oficial german în domeniul Sănătăţii.

Cel mai probabil - spune oficialul - bărbatul avea unele probleme de sănătate şi probabil nu a dezvoltat o imunitate puternică când a fost infectat prima dată.

Riscul ca o persoană să se reinfecteze sunt mici, a explicat el, deşi au existat câteva cazuri izolate când pacienţii nu au dezvoltat suficienţi anticorpi după prima infectare.

Cazul bărbatului din Germania ar putea fi al treilea din lume în care o persoană moare în urma reinfectării cu COVID-19, după cel din Olanda, în octombrie, și cel din Israel, mai arată sursa citată.

Mai multe articole despre: