MENIU

Un bărbat a stat zeci de ani la închisoare deși era nevinovat

Un bărbat a stat zeci de ani la închisoare deși era nevinovat

Un bărbat din Statele Unite a fost eliberat după 48 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Este cea mai lungă pedeapsă abuzivă cunoscută. 

Bărbatul, acum în vârstă de 70 de ani, a fost eliberat după ce o instanță a constatat că dovezi cruciale în cazul lui nu au fost predate avocaților apărării.

Procurorii spun că în momentul de față nu există probe suficiente pentru a deschide un nou proces. El a intrat in inchisoare după ce a fost acuzat că a ucis o femeie în timpul unui jaf, în 1974.

Pe atunci avea doar 22 de ani. De-a lungul timpului, bărbatul a susținut în permanență că este nevinovat și că se afla în alt stat american atunci când a avut loc crima. 

Programul special al mijloacelor de transport din Capitală de Crăciun și Revelion

Luni, 18 decembrie, un procuror a declarat că nu există suficiente dovezi pentru a justifica un nou proces. Într-un ordin dat marți, judecătorul Amy Palumbo l-a declarat nevinovat pe Simmons. „Această instanță constată, prin dovezi clare și convingătoare, că infracțiunea pentru care domnul Simmons a fost condamnat și închis nu a fost comisă de domnul Simmons”, a declarat judecătorul districtual Palumbo, din Oklahoma County, în hotărârea sa. 

„Este o lecție de rezistență și tenacitate”, a spus Glynn Simmons reporterilor, după decizie, potrivit Associated Press. „Nu lăsa pe nimeni să-ți spună că nu se poate întâmpla, pentru că chiar se poate”. 

Între credință și noroc. O sală de păcănele s-a „lipit”, la propriu, de o biserică, iar autoritățile ridică din umeri

Mai multe articole despre:
inchisoare penitenciar nevinovat