MENIU

Un autocar plin cu artiști, răsturnat lângă Pașcani. O fată a rămas fără mâini, iar alte 26 de persoane au fost grav rănite (FOTO+VIDEO)

Autocar plin cu artiști, răstrunat lângă Pașcani. Foto/ISU

Accidentul grav a avut loc la intrarea în Pașcani. Forțele de intervenție au declanșat planul roșu la nivelul județului Iași și nu mai puțin de 17 echipaje de intervenție au fost trimise la locul tragediei. În autocar se aflau componenții ansamblului Flori de Măr din Curtești.  

Autocarul plin cu artiști se îndrepta către un festival folcloric, când s-a răsturnat lângă Pașcani. Șoferul circula cu viteză și ar fi pierdut controlul direcției de mers într-o curbă. Planul roșu a fost activ timp de 90 de minute.



Dintre cei 33 de pasageri, nu mai puțin de 26 au ajuns la spital.

La Spitalul de Copii din Iași au fost transferate 4 minore. O adolescentă de 15 ani a rămas fără mâini.

“A urmat accidentul de la Pașcani cu victime multiple, din care, în Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului de Copii, au fost înregistrați 4 pacienți. O fetiță de 15 ani cu politraumă cu amputație de membre superioare, care momentan se află în sală, unde este sub tratamentul chirurgical a unei echipe multidisciplinare.

O altă victimă de 15 ani, tot cu politraumă, o altă victimă de 16 ani politraumă și o victimă de 11 ani, care are un traumatism cranio cerebral minor cu fractură care va fi imobilizat. Toate cele 4 victime au venit conștiente, neavând nevoie de protezare respiratorie.

Fetița din punct de vedere al funcțiilor vitale este un prognostic optimist, deci va supraviețui acestui cumplit accident. În ceea ce privește privește replantarea celor 2 membre superioare, timpul va putea spune ce se va întâmpla. Oricum, echipa chirurgicală se află în sală și după ce se termină o primă intervenție, vom putea da detalii. Vor mai fi și alte intervenții” Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

O altă victimă de 15 ani, tot cu politraumă, o altă victimă de 16 ani politraumă și o victimă de 11 ani, care are un traumatism cranio cerebral minor cu fractură care va fi imobilizat. 

În autocar se aflau componenții ansamblului Flori de Măr din Curtești.

Mai multe articole despre:
autocar pascani autocar artisti accident grav