MENIU

Un an de invazie rusă. Steag ucrainean de 500 de metri pătrați, realizat din vopsea în fața Ambasadei Rusiei la Londra: mesaj de susținere masiv pentru Kiev - VIDEO

Steag ucrainean/ Captură video Twitter

Un grup de activiști a turnat, joi, sute de litri de vopsea galbenă și albastră pe drumul din fața Ambasadei Rusiei din Londra pentru a crea un steag ucrainean uriaș înainte de implinirea unui an de la invazie.

Grupul „Led By Donkeys" a oprit traficul înainte de a împrăștia peste 300 de litri de vopsea pe șosea, folosind roabe și perii, pentru a realiza steagul de 500 de metri pătrați, transmite Reuters preluat de HotNews.ro.

Reprezentanții grupului susțin că Ucraina este un stat independent și un popor cu toate drepturile la autodeterminare.

„Existența unui steag ucrainean imens în fața ambasadei (președintelui rus Vladimir Putin - n.r.) din Londra îi va reaminti acest lucru", aua firmat aceștia. 

Poliția metropolitană din Londra a declarat că trei bărbați și o femeie au fost arestați pentru blocarea străzii și posibile daune.

Anvelopele mai multor vehicule au fost acoperite de vopsea în timp ce treceau peste ea, lăsând urme colorate de-a lungul drumului care mărginește Hyde Park și Kensington Gardens.

Grupul a declarat că vopseaua este comestibilă, non-toxică, fără solvenți și cu uscare rapidă, este lavabilă și a fost concepută pentru arta rutieră.

Mai multe articole despre:
steag steag ucrainean vopsea ambasada rusiei londra