MENIU

Un alt ministru la Transporturi care nu îşi asumă niciun termen de realizare

Lucian Sova

Lucian Şova, ministrul propus la Transporturi, reia strategia care nu s-a dovedit de bun augur a fostului ministru de resort, Răzvan Cuc, aceea de a nu promite niciun termen de realizare la construcţia de autostrăzi. Cuc şi-a câştigat renumele de "ministrul zero kilometri".

Lucian Şova, ministrul propus la Transporturi, spune că nu îşi va asuma public termene de realizare, date fiind surprizele pe care le produc firmele de construcţii, inclusiv nume mari din domeniu.

"În cele două zile cât am aprofundat informaţiile ştiu că există unele probleme privind recepţia, eu am evitat să dau cifre exacte. În continuare observăm că atunci când se face recepţia nu suntem scutiţi de unele surprize, chiar din partea unor constructori cu renume european. Orice termene sunt hazardate, eu refuz să îmi asum termene, singurele termene pe care le asum sunt faţă de mine însumi. La Telecomunicaţii, mi-am dat termen de 12 ore pe zi, 5 zile pe săptămână să fiu activ în minister, în activitate directă cu funcţionarii din minister", a declarat Lucian Şova, la ieşirea de la audierile din Parlament.  

Potrivit acestuia, sunt 150 de kilometri de autostrăzi în lucru în acest moment. Şova a mai spus că minutul de lucru al unui ministru este prea valoros ca să-şi petreacă timpul pe drumuri între şantiere şi că această sarcină revine celor din subordinea sa.

În ianuarie anul trecut, la investirea ca ministru al Transporturilor în Guvernul Grindeanu, Răzvan Cuc a spus că nu promite niciun kilometru de autostradă pentru anul 2017. Şi lucrurile nu au fost departe de adevăr la predarea mandatului, în luna octombrie.

 

Mai multe articole despre:
lucian sova