MENIU

Un adolescent din Cluj, geniu în IT, a devenit spaima băncilor. La 13 ani a fost posibil, acum...

La doar 16 ani, un adolecent din Cluj, geniu în IT, a devenit spaima băncilor. Acesta a reușit să fure peste 60.000 de lei din conturile clienților de la mai multe bănci. Anchetatorii spun că a devenit hacker la doar 13 ani, dar a fost iertat, acum însă a fost trimis în judecată.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, dintre care un minor în stare de arest preventiv. Acesta este acuzat de săvârșirea a 13 infracțiuni de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și a trei infracțiuni de tentativă la efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, sub forma autoratului, scrie clujust.ro.

"În perioada august – 15 septembrie 2015 inculpatul O. C.-I., în vârstă de 16 ani, a folosit în mod neautorizat date de identificare ale cardurilor bancare emise, după caz, de către Banca Transilvania, Banca Comercială Română, Unicredit Bank, Millenium Bank și Marfin Bank Romania unui număr de 16 titulari de pe întreg teritoriul României, efectuând sau încercând să efectueze transferuri frauduloase de fonduri din conturile bancare ale acestora, în scopul achiziționării de produse de telecomunicații și IT (în special telefoane mobile de ultimă generație), al transferării de bani, al creditării unor conturi virtuale pentru convertirea monedei centralizate în monedă digitală, al reîncărcării cartelelor telefonice precum și pentru achiziționarea de jocuri electronice."

În activitatea sa, inculpatul minor a încercat să efectueze în mod fraudulos, în mediul online, tranzacții financiare în sumă totală de 96.210,18 lei și 40,48 dolari, reușind producerea un prejudiciu de 63.569,14 lei și 31,61 dolari.

Mai multe articole despre:
fraudă IT adolescent geniu