MENIU

Un 2018 complicat. Impozitele și taxele locale explodează în mai multe localități

Surprize neplăcute la început de an pentru români! Autorităţile locale au luat decizia de a majora taxele şi impozitele pentru apartamente şi terenuri, după ce deciziile luate de Guvern i-au lăsat fără bani în 2018. Sunt situaţii în care impozitele au crescut şi cu 30%.

Măsura a fost luată de administraţiile locale după ce Guvernul a decis să scadă impozitul pe venit de la 16 la 10%, începând cu 1 ianuarie 2018. Astfel, încasările la bugetele locale vor fi mai mici anul acesta cu zeci de milioane de euro în cazul municipiilor mari, precum Timişoara şi Cluj Napoca.

În cele două municipii dările către bugetele locale nu cresc, dar în schimb cresc în localităţi mai sărace. [INTRA INFO] Spre exemplu, impozitul pe locuinţe creşte cu 30% în Rm. Vâlcea, în Suceava, Arad şi Constanţa cu câte 25%, în Satu Mare cu 20%, iar în Buzău şi Vaslui cu câte 10%.

Guvernul PSD a tăiat din bugetele locale, aleşii locali ai PSD au votat pentru creşterea taxelor locale.

”In special la cladirile de locuit ale persoanelor fizice, care cresc cu 30%, impozitul pentru terenuri din intravilan cu constructii cu 40-42%. Impozitul pentru cladirile folosite in scop economic, dar aflate in proprietatea unor PF, aici cresterea e de 330%”, spune BOGDAN POPESCU preşedintele PNL Rm. Vâlcea.

Singura veste bună este că românii care îşi achită taxele până la 31 martie beneficiază de o reducere de 10%.

Unele administraţii au majorat şi taxa pe gunoi. În sectorul 4 al Capitalei, taxa de salubrizare s-a majorat de 2,4 ori. Asta înseamnă că o familie cu 2 copii va plăti anul acesta aproape 600 de lei doar pentru a li se lua gunoiul din faţa blocului.

CU CÂT CRESC IMPOZITELE PE LOCUINŢE

Rm Vâlcea - 30%

Suceava, Constanţa, Arad - 25%

Satu Mare - 20%

Vaslui, Buzău - 10%

Mai multe articole despre:
taxe impozite locale