MENIU

Umilință MAXIMĂ: Nehammer, alături de președintele bulgar la concert - Premierul Austriei merge în Bulgaria după refuzul în Schengen

Președintele bulgar a fost invitat de cancelarul austriac la concertul Filarmonicii din Viena și a participat la eveniment alături Karl Nehammer, care a refuzat primirea României și Bulgariei în spațiul Schengen. Președintele bulgar a răspuns invitației prmierului austriac, fiind singurul șef de stat invitat la ediția din acest an a Concertului de Revelion al Filarmonicii din Viena de la Sala de Aur a Musikverein.

La invitația lui Karl Nehammer, președintele bulgar este singurul șef de stat invitat la ediția din acest an a Concertului de Revelion al Filarmonicii din Viena de la Sala de Aur a Musikverein. Potrivit cancelarului austriac, Europa nu își poate permite ca zeci de mii de migranți neînregistrați să traverseze teritoriul țărilor membre ale UE.

Președintele bulgar, la rândul său, a declarat că securitatea de-a lungul frontierelor externe ale Europei necesită sprijin tehnic și financiar specific din partea UE, adăugând că Bulgaria a făcut investiții semnificative în îmbunătățirea securității în afara granițelor sale.

Cancelarul austriac urmează să efectueze o vizită în Bulgaria pe 23 ianuarie pentru a se familiariza cu măsurile pe care țara le-a luat pentru protejarea granițelor UE.

Securitatea frontierelor externe ale UE este un angajament împărtășit de toate statele membre și este cheia pentru combaterea migrației ilegale, au subliniat președintele bulgar Rumen Radev și cancelarul federal al Austriei, Karl Nehammer, la o întâlnire la Viena.

Reamintim că Austria a blocat aderarea României și a Bulgariei la Schengen, votând împotrivă în Consiliul JAI desfășurat la Bruxelles.

Mai multe articole despre:
bulgaria austria concert schengen