MENIU

Ultimul copil cu sindrom hemolitic uremic internat la Spitalul Marie Curie, externat

S-a terminat coşmarul copiilor bolnavi cu sindromul hemolitic uremic! Marţi a fost externat ultimul pacient internat la Spitalul Marie Curie. Vorbim de o fetiţă în vârstă de 2 ani, din Braşov.

O fetiţă în vârstă de 2 ani şi patru luni care a fost diagnosticată cu sindromul hemolitic uremic a plecat, marţi, acasă, alături de părinţi. Micuţa a ajuns la spitalul Marie Curie în urmă cu două săptămâni şi jumătate. Prezenta o formă severă de sindrom hemolitic uremic, iar în cazul ei medicii spun că au apărut complicaţii neurologice. Acum, fetiţa este într-o stare bună, dar va fi supravegheată timp de un an de zile.

De la sfârşitul lui ianuarie şi până acum, 18 copii au fost internaţi la Marie Curie cu sindrom hemolitic-uremic. Din păcate, trei au murit, în ciuda eforturilor medicilor. Nici până acum nu ştim cu exactitate care a fost sursa îmbolnăvirii pentru toţi copiii.

Autorităţile recomandă în continuare respectarea strictă a igienei personale, iar alimentele să fie cumpărate din surse autorizate şi să fie ambalate corect.

Mai multe articole despre:
Marie Curie sindrom hemolitic uremic SHU