MENIU

Ultimele săptămâni de COMPENSARE la pompă. Prețurile ar putea EXPLODA, din octombrie

Benzinărie

Au rămas mai puțin de 20 de zile în care benzinăriile mai pot aplica voluntar reducerea cu 50 de bani la carburanți, iar prețurile la motorină au tot crescut și se apropie de nivelurile record de la finalul lunii iunie. Există pericolul ca prețul la motorină să revină iar la peste 9 lei/litru. 

La o stație de benzină din Capitală prețul unui litru de benzină a ajuns la 7,28 lei, iar un litru de motorină costă 8,50 lei. În realitate, șoferii plătesc cu 50 de bani mai puțin, atâta timp cât mai rămâne în vigoare măsura compensării. 

Diferența dintre prețul benzinei și cel al motorinei este tot mai mare și asta deoarece în timp ce prețul unui litru de benzină a rămas aproape la fel, ba chiar a scăzut în ultimele zile, motorina a continuat să se scumpească, iar acum se apropie de valorile la care ajunsese la finalul lunii iunie și care au fost valori record.

Specialiștii spun că se așteaptă ca în următoarele luni prețul să depășească din nou 9 lei/litru.

Explicația pentru această diferență de preț între cele două tipuri de carburanți este legată de faptul că țara noastră produce mai multă benzină decât consumăm, de fapt, în vreme ce la motorină situația stă complet diferit, asta pentru că sutem dependenți de importuri și din acest motiv motorina continuă să se scumpească. 

 

Mai multe articole despre:
compensare pompa benzina motorina carburanti