MENIU

Uleiul de cocos albește dantura şi înlătură durerea de cap. Cum se foloseşte corect

În urma studiilor efectuate, cercetătorii au constatat că îngrijirea orală cu ulei de cocos a redus semnificativ placa bacteriană și afecțiunile gingivale datorită acidului lauric din compoziția uleiului de cocos, acesta având efecte antiinflamatorii și antimcrobiene dovedite. De asemenea, spun că uleiul de cocos este benefic pentru sănătatea omului. Iată la ce mai este bun acesta!

Uleiul de nucă de cocos are foarte multe beneficii pentru sănătatea omului, datorită componentelor sale, în mare parte grăsimi saturate. Acesta conține acid lauric, acid linoleic, acid oleic, acid galic, acid fenolic, derivați ai acizilor grași, cloruri grase și vitamine și minerale, precum vitamina E și fier.

Oamenii de știință au confirmat recent o practică străveche indiană potrivit căreia mestecarea unei lingurițe de ulei de cocos, în fiecare dimineață (timp de 20 de minute), pe stomacul gol, previne formarea plăcii și a bolilor gingivale.

Uleiul de nucă de cocos se mai folosește în tratamentele de îngrijire a pielii și părului, pentru creșterea imunității, menținerea nivelului de colesterol, îngrijirea dentară, rezistența oaselor, dar și pentru durerile de cap.

Conform perfecte.ro, uleiul din nuca de cocos conține agenți microbieni care vor distruge microbii fără să-ți irite pielea. Poţi aplica puțin ulei direct pe zonele afectate sau îl poți consuma în alimente, pentru a preveni acneea din interior.