MENIU

UE deblochează un miliard de euro pentru energiile verzi

<p>Comisia Europeana a acordat 300 milioane de euro pentru un proiect de captare a CO2 &icirc;n Marea Britanie</p>

Comisia Europeana a anunțat marți că a acordat o finanțare de un miliard de euro pentru un număr de 19 proiecte destinate creșterii producției de energii verzi, printre care se numără și 300 milioane de euro pentru un proiect de captare a CO2 în Marea Britanie, transmite AFP, potrivit AGERPRES.

Programul 'NER 300' va fi finanțat grație sumelor rezultate de pe urma vânzării drepturilor de poluare în UE, ceea ce face ca 'poluatorii să devină motorul dezvoltării noilor inițiative în favoarea reducerii emisiilor de CO2', precizează executivul comunitar într-un comunicat de presă.

În total, au fost reținute la finanțare 19 proiecte, din 12 state membre: Croația, Cipru, Danemarca, Estonia, Franța, Irlanda, Italia, Letonia, Portugalia, Spania, Suedia și Marea Britanie. Aceste proiecte vor crește producția de energie din surse regenerabile în UE cu aproape 8 terawați oră (TWh), ceea ce corespunde cu consumul anual de electricitate al Ciprului și Maltei. De asemenea, aceste proiecte vor capta 1,8 milioane CO2 pe an, echivalentul scoaterii de pe drumuri a unui milion de autoturisme.

Mai multe articole despre:
UE euro miliard deblochează energii verzi