MENIU

UDMR nu îl vrea pe Meleșcanu la șefia Senatului

UDMR nu îl va susține pe Teodor Meleșcanu pentru conducerea Senatului. Anunțul a fost făcut marți de liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila. Teodor Meleșcanu este propunerea social-democraților pentru șefia Senatului. În același timp, Teodor Meleșcanu nu este susținut nici de propriul partid - ALDE.

"Nu susţinem acest Guvern şi suntem pregătiţi să votăm o moţiune de cenzură, drept urmare candidatul propus de PSD la şefia Senatului, în persoana lui Teodor Meleşcanu, nu va fi susţinut de UDMR”, a declarat Cseke Attila, potrivit agerpres.ro.

„Aşteptăm ca formaţiunile politice interesate să depună oficial candidaturile pentru şefia Senatului şi grupul UDMR va lua o decizie - cui acordă susţinerea pentru funcţia de preşedinte, dar acesta nu va candidatul PSD”, a precizat senatorul UDMR.

„Noi credem, în continuare, că această criză guvernamentală, în care se discută despre existenţa sau nu a unei majorităţi care să susţină Guvernul, trebuie soluţionată. Una dintre soluţii este plecarea de la guvernare prin demisie, iar a doua este adoptarea unei moţiuni de cenzură înaintată de Opoziţie sau se conturează o majoritate parlamentară care susţine Guvernul Dăncilă”, a mai spus Cseke Attila.

UDMR a rupt protocolul de colaborare cu PSD înainte de alegerile europarlamentare. Până în prezent nu a avut discuții cu PSD pentru o eventuală reluare a sprijinului Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Luni, Călin Popescu-Tăriceanu și-a anunțat demisia de la conducerea Senatului, după cinci ani.

Până la alegerea noului președinte al Senatului de miercurea viitoare, Şerban Valeca, vicepreşedintele Senatului, va exercita atribuţiile de preşedinte.