MENIU

UDMR îl trădează pe Ponta: Votaţi cu cine vreţi! Nu putem fi alături de Vadim nici pentru o oră

UDMR îl trădează pe Ponta: Votaţi cu cine vreţi! Nu putem fi alături de Vadim nici pentru o oră / Foto: AGERPRES

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a făcut, joi, după o discuţie cu liderii Uniunii, un apel către liderii maghiari: "Votaţi cu cine credeţi de cuviinţă!" Totodată, liderul UDMR l-a criticat pe Victor Ponta pentru faptul că e susţinut în campania pentru prezidenţiale de PRM.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. UDMR îl lasă în offside pe VICTOR PONTA în turul doi al alegerilor prezidențiale. Asta deși formațiunea maghiară să află la guvernare alături de PSD și are un scaun de vicepremier în Guvern. Maghiarii par să se fi înfuriat pe cea mai recentă decizie din Coaliția de la putere, cea a UNPR de a se alia cu eternul dușman, PRM-Corneliu Vadim Tudor.

Susținere neașteptată pentru KLAUS IOHANNIS. Cine merge pe mâna sa

Consiliul Permanent al UDMR a stabilit, joi, la Cluj-Napoca, să lase la latitudinea electoratului decizia de a sprijini un candidat sau altul în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, afirmă surse din cadrul Uniunii, citate de MEDIAFAX.

"Decizia voastră, a electoratului maghiar, este foarte îngreunată de o altă întâmplare, de revenirea în ecuaţia politică a lui Corneliu Vadim Tudor și sprijinul lui Vadim şi mai ales crearea unui protocol, o colaborare, cu un partid din arcul guvernamental a fost un gest neaşteptat și neînțeles. Noi credem că nu putem să fim alături de Vadim nici măcar pentru o oră, nici măcar pentru zece zile, nu înțelegem de ce a fost după cordonul sanitar acest politician. Vadim reprezintă, în percepţia noastră, toate principiile împotriva cărora noi am luptat în ultimii 25 de ani - naţionalismul extremist, intoleranţa şi ura faţă de maghiari. Nu putem asuma nici măcar pentru această scurtă perioadă să fim pe aceeași parte cu Corneliu Vadim Tudor. Și repet, acest protocol nu a fost semnat cu PSD. Ceea ce noi am adoptat astăzi, cu marea majoritate, a existat o singură abținere, niciun vot împotrivă, recomandă alegătorilor noștri să voteze conform propriilor convingeri, avem un electorat maghiar și știe să voteze ca interesele comunității maghiare să nu fie lezate", a declarat, joi, Kelemen Hunor.

Tokes Laszlo: Asocierea UDMR-PRM e scandaloasă, îl voi susține pe Iohannis