MENIU

Ucrainenii folosesc un nou tip de drone. Improvizațiile incredibile la care trebuie să recurgă pentru a câștiga războiul

Ucrainenii folosesc un nou tip de drone. Foto: Profimedia

Presa de la Kiev, preluată de cea internațională, vorbește de un nou tip de drone folosite de armata ucraineană. Acestea au fost folosite în loviturile de sâmbăta trecută asupra aeroportului Kursk din vestul Rusiei. 

Partea militară a aeroportului a fost atacată cu 16 rachete confecţionate din carton, dificil de localizat de radarele apărării antiaeriene, arată surse din serviciul ucrainean de informaţii SBU, citat de Agerpres.

Reuters nu a fost în măsură să confirme independent ştirea respectivă.

Autorităţile ruse au confirmat că apărarea antiaeriană a deschis focul asupra unor drone inamice, însă nu a dat date despre distrugerea unor aeronave sau a altor echipamente militare de pe aeroport. Nici imaginile din satelit obţinute luni nu au clarificat situaţia.

Averea impresionantă a managerului de la Bagdasar-Arseni. Etichetat drept traseist politic, Andi Nodiț se mândrește cu 2 mașini de lux și 2 case

Conform presei ucrainene, Kievul dispune de drone uşoare din carton şi benzi de cauciuc, produse în primăvara aceasta de o firmă australiană. Dronele ucrainene au lovit de mai multe ori cu succes în ultimele zile ţinte de pe teritoriul Rusiei, unele la distanţe mari de frontieră.

Ucraina rezistă de un an şi jumătate invaziei de mare amploare a forţelor ruse, beneficiind de ajutoare din partea Occidentului. Kievul încearcă tot mai mult să compenseze inferioritatea aviaţiei de vânătoare şi a rachetelor, cu ajutorul dronelor, inclusiv de producţie proprie. 

Premierul Japoniei s-a filmat mâncând pește din apa uzată de la centrala nucleară, ca să demonstreze că nu este iradiat

Mai multe articole despre:
razboi ucraina drone rachete