MENIU

Ucraina nu exclude scenariul înlăturării lui Vladimir Putin de propriul anturaj, pe fondul luptei pentru putere la Kremlin

Războiul se va încheia cu o victorie a Ucrainei, sub conducerea președintelui Volodimir Zelenski, a declarat consilierul șef al acestuia, Mykhailo Podoliak, într-un interviu pentru BBC Ucraina. Podoliak a sugerat că, pe fondul contraofensivei pe care o va lansa Kievul, Vladimir Putin ar putea fi înlăturat de la putere de propriul său anturaj.

"Nu ne pasă cine e de partea asta. Întreaga elită politică (rusă - N.R.) se află într-o stare de propagandă ușor inadecvată și nu contează care dintre ei o să fie succesorul. Dar cred că de îndată ce Rusia va suferi o serie de înfrângeri tactice semnificative pe câmpul de luptă, vor începe anumite procese conflictuale în interiorul elitei care pot duce la o configurație diferită a puterii ca atare cu alți lideri - cel mai probabil temporar - în fruntea Federației Ruse", a sugerat Podoliak în interviul pentru BBC Ukraine.

Pe de altă parte, consilierul lui Zelenski și-a exprimat neîncrederea că Moscova poate negocia cu bună-credință și că orice astfel de demers este folosit doar pentru a câștiga timp, în condițiile în care are tot mai mari probleme în asigurarea fluxului de tehnologie și muniției pentru front, ca urmare a sancțiunilor internaționale. 

"Rusia este atât de predictibilă intelectual," încât este "evident" că va propune negocieri în baza unei propuneri de armistițiu care, în fapt, să-i dea răgaz pentru a-și întări prezența în teritoriile ocupate. 

Mai multe articole despre:
putin inlocuit putin kremlin putin inlaturat