MENIU

Ucraina investighează peste 700 de cazuri de trădare

Război Rusia-Ucraina / Sursa foto: Profi Media

Serviciul de Securitate al Ucrainei a raportat că, de la 1 august, cele mai multe cazuri de trădare și colaboraționism cu ocupanții ruși au fost deschise în regiunile Lugansk, Donețk, Zaporizhzhia și Herson, potrivit publicației Kyiv Independent, citată de The Guardian.

Procuratura generală a Ucrainei a emis, de asemenea, o declarație, în care spune: „O anchetă este în desfășurare asupra a peste 600 de angajați ai parchetului care au trecut granița după 24 februarie 2022. Munca de detectare a trădătorilor în timpul războiului este o chestiune de securitate a statului nostru”.

Procuratura generală a Ucrainei a mai adăugat că cinci procurori și trei funcționari publici au fost raportați până acum ca suspecți pentru trădare. 

Totodată, Ucraina a deschis 1.451 de cazuri penale care investighează infracțiuni împotriva copiilor, a declarat procurorul general adjunct Igor Mustetsa.

Cel puțin 668 dintre cazurile deschise implică violență împotriva copiilor și includ răni, omor și violență sexuală. Alte 777 de cazuri se referă la atacuri asupra facilităților care privesc copiii, a adăugat Mustetsa.

Mai multe articole despre:
razboi ucraina cazuri tradare