MENIU

Ucraina a solicitat o întâlnire de URGENȚĂ cu Rusia. Ce spune Kremlinul

Exerciții militare în Ucraina / Profimedia

Ucraina a solicitat, duminică, discuții cu Rusia și cu membrii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în termen de 48 de ore, pentru a discuta despre manevrele militare ale Rusiei în apropierea Ucrainei, informează Tass.

Potrivit sursei citate, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că Moscova nu a răspuns după ce Kievul a invocat, vineri, o parte a Documentului Viena, un set de acorduri de securitate, pentru a cere Moscovei să explice activitățile sale militare, relatează G4Media.ro.

„În consecință, facem următorul pas. Solicităm o întâlnire cu Rusia și toate statele participante, în termen de 48 de ore, pentru a discuta despre consolidarea și detaşarea de forţe de-a lungul graniței noastre și în Crimeea ocupată temporar.

Dacă Rusia ia în serios indivizibilitatea securității în spațiul OSCE, trebuie să își îndeplinească angajamentul de transparență militară pentru a atenua tensiunile și pentru a consolida securitatea pentru toți”, a afirmă ministrul ucrainean, pe Twitter.

Tensiunile au escaladat în ultimele săptămâni din cauza comasării de forţe ruse impresionante în apropierea Ucrainei. În vreme ce Washingtonul afirmă că o invazie ar putea avea loc oricând, Moscova continuă să nege un astfel de scenariu și acuză Occidentul de isterie.

Mai multe articole despre:
ucraina rusia criza ruso ucraineana kremlin