MENIU

Ucisă din neatenţia unei asistente. O injecţie banală i-a fost fatală unei femei din Dolj

<p><span>Ucisă din neatenţia unei asistente. O injecţie banală i-a fost fatală unei femei din Dolj</span></p>

O banală operaţie la picior i-a fost fatală unei femei din Dolj. Rudele ei spun că, deşi personalul medical a fost informat că este alergică la algocalmin, o asistentă a injectat-o cu Piafen, o substanţă care conţine antiinflamatorul. Femeia de 67 de ani a murit la cinci minute după ce a fost înţepată.

Rudele îndurerate sunt şocate că o astfel de eroare a fost posibilă. Ele spun că femeia a ajuns la spitalul din Segarcea, pentru a i se scoate o tijă din picior. Familia povesteşte că pacienta i-a spus unei asistente că este alergică la algocalmin. Cu toate astea, bolnavei i s-a injectat substanţa respectivă.

"După ce i-a făcut injecţia, cred că nu au mai durat 5 minute şi moartă a fost", a spus fiul femei.

"I-a spus să nu îi facă injecţia că este alergică şi ea cică nu-ţi fie frică că nu e nimic. Ei au omorât-o cu mâna lor, mama mea era sănătoasă", a afirmat fiul victimei.

Femeia s-a întors astăzi acasă. Însă într-un sicriu. Certificatul de deces confirmă spusele familiei.

Conducerea Spitalului din Segarcea recunoaşte că asistenta a comis o greşeală, care a dus la pierderea unei vieţi omeneşti.

"Pacienta ar fi fost alergică la algocalmin şi asistenta i-a făcut piafen. Trebuia să nu facă dacă ştia că e alergică la algocalmin. Este notat în foaie de observaţie alergie la algocalmin. Normal era să se uite. E obligaţia lor să se uite", a spus Doru Gofiţă, director Spitalul Segarcea.

Directorul spune că asistenta va fi cel mai probabil concediată după o anchetă internă. Familia femeii va depune plângere la Colegiul Medicilor şi poliţie.

Mai multe articole despre:
spital Dolj asistenţă alergie pacient mort